מדובר בשכונה צנועה יחסית במימדיה, שעיקר אוכלוסייתה הוא יוונים ממעמד סוציו-אקונומי בינוני עד גבוה. עם השנים פגרטי הפכה גם לביתם של לא מעט אמנים, שחקנים, אנשי רוח, היפסטרים ואנשי מעמד הביניים הצעיר של אתונה. לא ניתן להגדירה כ"יוקרתית ומפונפנת" כדוגמת שכונות אחרות שהזכרנו – אולם היא בהחלט נחשבת שכונה איכותית ואמידה.
אזור הבילויים של פגרטי נחשב יותר שקט ו"קלאסי", אם כי במרחק הליכה בלבד מהמרכז התוסס של אתונה. במרכז השכונה ישנו פארק יפה ומגוון של מסעדות וברים מקומיים. בפגרטי ניתן למצוא מבחר של חנויות בוטיק, יד שניה, טברנות מסורתיות, גלריות אומנות וביניהם ה-National Gallery, קונסרבטוריון ומוסדות תרבות נוספים. כמו כן היא כוללת משרדים מודרניים לצד "ריאות ירוקות".
"איצטדיון ושכונה סביב לו" – זוהי דרך אחת להגדיר את פגרטי, שמתהדרת במונומנט מרהיב של האצטדיון היחיד בעולם שעשוי כולו משיש לבן – אצטדיון קלימרמרו, המכונה גם "אצטדיון פאנתנאיק", על שם הקבוצה המפורסמת. באצטדיון זה התקיימה האולימפיאדה המודרנית הראשונה בשנת 1896, וכיום הוא מארח גם הופעות של מיטב אומני יוון, בדומה לאמפי קיסריה בישראל.
בשכונת פגרטי נמצאים "גני זאפיון" – גנים מרהיבים ביופיים שזוכים גם לשם הגנים הלאומיים של אתונה. הגנים מתפרשים על פני יותר מ-60 דונם וכוללים שבילים מטופחים, בריכות דגים, ברווזים, מזרקה, עצים, פרחים וציפורים לרוב. כל זאת במרחק צעדים בודדים מהמולת העיר השוקקת. הפארק עוצב על ידי אגרונום גרמני שייבא במיוחד 500 זנים של עצים וצמחים. גבולות הגנים: מצפון כיכר סינטאגמה, מדרום מקדש זאוס, מדרום מזרח אצטדיון קלימרמרו ובצפון- מזרח שוכן מעון הנשיא.
בשנים האחרונות נמצאת פגרטי בתנופת צמיחה והתפתחות, מה שמושך אליה משקיעים לרוב. מחירי הנדל"ן בשכונה רשמו עליות מרשימות בשנים האחרונות, כ-40% בין השנים 2017-2020. המיקום הגיאוגרפי בלב אתונה, לצד השקט והתרבות שהיא מספקת, הופכים אותה לבוננזה נדל"נית, ועל כן הרבה מבנים בשכונה עברו שדרוג ושיפוץ בשנים האחרונות.