בשל הסמיכות של פיראוס לבירה אתונה, יש הנוטים לכרוך אותן יחד, אולם למעשה מדובר בשתי ערים שונות המשתייכות למחוז אטיקה. ואולי תופתעו לגלות, אבל פיראוס היא עיר שוקקת ותוססת שבהחלט שווה ביקור ותשומת לב מיוחדת. כמו כן, הפוטנציאל הנדל"ני בה רב.
פיראוס היא העיר הרביעית בגודלה ביוון, היא מונה כ-164 אלף תושבים וממוקמת 11 ק"מ דרום-מערבית למרכז אתונה. היא מפורסמת בשל נמל פיראוס הידוע, שהוא הנמל המרכזי של יוון ונחשב גם לאחד מהנמלים הגדולים ביותר באירופה. כמו כן, הוא מהווה את "שער המבקרים" המגיעים ליוון בתחבורה ימית. בפיראוס יש שני נמלים נוספים צבאיים, זיאה ומוניכיה, במקביל לנמל המסחר הגדול במערב העיר, קנתרה.
משמעות השם "פיראוס" הוא "מקום על המעבר". יש עדויות לכך שהאזור היה מיושב עוד במאה ה-26 לפנה"ס, כשכבר במאה השישית לפנה"ס האזור תפס כבר תשומת לב בשל יתרונותיו האסטרטגיים. בשנת 480 לפנה"ס הועבר הצי היווני, ששכן עד אז באתונה, לפיראוס, שם הוא נמצא עד היום. עם הזמן ביססה פיראוס את מעמדה כמרכז תעבורה ימי וציר מרכזי ביוון ובכלל.
בפיראוס יש הרבה מעבר לטייטל הידוע של מרכז תעבורה ימי – לא חסר בה מה לראות והיכן לבלות. היא כוללת בין היתר אזור מרינות יוקרתי שמושך אליו גם אוכלוסיה אמידה ואנשי עסקים, כמו כן לא חסרים תיירים שירצו ללון בפיראוס לילה או שניים לפני לקיחת מעבורת לאי כזה או אחר, או בדרכם חזרה לאתונה.
בפיראוס ניתן למצוא עשרות טברנות על חוף הים, פאבים, מועדונים, שדרות חנויות, מסעדות עם נוף מרהיב לים וטיילת שוקקת. כמו כן, יש בפיראוס לא מעט מוזיאונים מעניינים ומרתקים כגון מוזיאון הארכיאולוגיה, המוזיאון הימי, מוזיאון הרכבות ועוד. אחד המקומות המפורסמים בה הוא "מרינה זיאה", אזור עם יאכטות מהודרות שעוגנות לצד בתי קפה, ברים ומסעדות. מרינה זיאה נחשבת למקום מועדף על היוונים המקומיים לבירה של סוף יום או קפה אחה"צ.
פיראוס מהווה גם הזדמנות לשופינג מוצלח, ב- Sotiros Dios ורחובותיה המקבילים ניתן למצוא עשרות מותגים בינלאומיים כמו זארה, H&M, ריפליי, נייק, מארקס אנד ספנסר, ברשקה ועוד.בשדרת וסיליוס ג'ורג'יו ישנן בעיקר חנויות תכשיטים של מעצבים מקומיים, בעוד ברחוב טסמאדו ניתן למצוא בעיקר חנויות ספרים ומרכזי קניות יוקרתיים.